A munkámat számos dolog határozza meg, amelyeket a karburátoros autókkal szerzett, bő 20 évnyi gyakorlati tapasztalatomon túl, mind a tervezőmérnöki tapasztalatom, mind pedig a multiknál töltött közel 20 év módszertanai öntik keretbe. Az öt, legfontosabb pont:

Elégedett ügyfél
Az elsődleges célom, hogy távozáskor az ügyfelem elégedetten távozzon, legközelebb is visszajöjjön, és magától ajánljon tovább másoknak. Ez pedig elsődlegesen azt jelenti, hogy a problémájára megoldást tudjak adni, másrészt pedig mindezt a számára fontos kritériumok figyelembevételével, egy rugalmas együttműködés keretein belül.


Együttműködés
A kölcsönös elégedettség eléréséhez elengedhetetlennek tartom a rugalmas együttműködést. Az ügyfélnek természetesen ugyanúgy vannak igényei, kívánságai, mint ahogy nekem is kereteim. Ennek a metszetét keresem.

A probléma megkeresése
Ember által tervezett szerkezet működése rendszerként tekintendő, és minden elemének a működése logikusan kitalált és felépített. Ebből következik, hogy ha valami nem jól működik, akkor azt a rendszer valamely elemének a hibája okozza. És ahhoz, hogy a rendszer újra tökéletes legyen, a problémát kell megoldani és nem a tünetet kezelni.
„Kalmopirinezés”, mint tüneti kezelés helyett, Root Cause Analysis, vagyis a hibás működés okát keresem minden eseteben.


Transzparens munka
Egyrészt minden munkámat fényképekkel dokumentálom, és eltárolom, függetlenül attól, hogy az ügyfél kéri-e a képeket. Ezen képi dokumentálásban minden olyan részlet eltárolásra kerül, ami a munka során alá tudja támasztani az elvégzett munkát, és a cserélt alkatrészeket.
Másrészt minden munkához munkalapot mellékelek, amelyben mind az elvégzett részfeladatok, mind pedig a beépített alkatrészek tételesen szerepelnek, és amely munkalapok a jövőben is bármikor visszakereshetőek.

Felelősség
A kezemből kiadott munka a névjegyem. És ahhoz, hogy ez teljesüljön, csak olyan munkát adok ki a kezemből, amire felelősséget, és egyben garanciát is tudok vállalni. Ez egyrészt azt jelenti, hogy a tőlem telhető legnagyobb alapossággal végzek el minden munkát. Másod sorban pedig azt, hogy én is hibázhatok, de ezért felelősséget is vállalok.